Monday, September 13, 2010

The Star (13/9/10)

I guess I came back here rather too soon.

Anyway, I thought that these are too good to pass up, and so would take a minute or two to put it up here:




(as usual, click for larger resolution

a certain grip of geology would certainly help in appreciating these comics

...not much though, ahaha)

7 comments:

  1. Kau suka kumpul fossil dan batuan x? Kalau suka boleh beli kat Kinokuniya KLCC, ada jual fossil trilobite, dan macam2 jenis batuan ada kat situ...

    ReplyDelete
  2. Oh yes, aku suka kumpul spesimen, tapi aku lagi prefer ambik terus dari field

    Aku tau pasal sampel kat Kinokinuya, tapi rasanya tak beli kot (mahal jugak, dan aku memang boleh carik terus kat field lol). Thanks anyway

    ReplyDelete
  3. Serius ke? Tapi aku tengok kat Kinokuniya dulu xdela mahal mana, dalam RM40-RM50 je..

    Orang marhaen yang xde kene mengena dgn geologi macam aku ni boleh mengidam kumpul fosil beli kat Kinokuniya jela, nak korek sendiri xtau camne, Best lah kau boleh jumpa bnda tu kat field terus, jeless!!

    ReplyDelete
  4. Well, sebab aku boleh ambik benda free, aku kata mahal la hahaha

    Tapi serius, ada setengah tempat yang memang senang nak carik fosil (cth, Langkawi, Perlis). Baru hari tu je aku ikut lecturer2 carik fosil, bawak budak bukan geologi - seronok la budak tu jumpak fosil

    Nanti aku tulis kot pasal tempat2 tu nanti

    ReplyDelete
  5. Faulty,
    Nampaknya Lufkin dan aku Anonymous saja yang follow blog Drifting nih. Kalau you betul2 student kajibatu, tulislah pasal batu api pulak..dimana ia terdapat, bagaimana mengidentifynya,etc.. tentu readership bertambah.

    ReplyDelete
  6. Aku sokong kau anon, aku pun berminat jugak nak tau lagi dalam pasal geology sebenarnya, sebenarnya belajar dari wikipedia pun boleh tapi lagi syok ko sendiri yang ceritakan..

    Eh demand lebih plak kite ni kan anon? Blog dia suka hati dia la. haha!

    ReplyDelete
  7. Kalau macam tu, jenuhla bebudak matematik tulis pasal nombor2 hahaha

    Tapi serius, memang one of the reason aku start blog ni sebab nak tulis pasal geologi... tapi sekarang ni ada writer block lah pulak haha. Tengok la macam mana nanti

    Thank you for visiting~

    ReplyDelete